boekentips

BOEKEN VOOR OUDERS EN OPVOEDERS

 

HOW2talk2KIDS

Een makkelijk leesbaar en praktisch boek is het boek How2talk2kids.  Effectief communiceren met kinderen. Het is geschreven voor ouders van kinderen in de leeftijd van de lagere school. Ook voor ouders van pubers is het geschikt . Dit boekje maakt heel inzichtelijk hoe je op een oordeelloze manier communiceert met kinderen en hoe je uit de ‘welles-nietes’- discussie blijft….. Of leert hoe je je irritatie kunt uiten zonder te kwetsen…

 

Dit boek is in het engels.  Dat is natuurlijk een nadeel. Maar toch…Het is Hét boek over pesten onder meisjes en nu nog  het enige boek over de nare invloed van meidenvenijn en over hoe je je slachtofferdochter in haar kracht kan krijgen. Het is gericht op deze tijd met het leven met facebook. Het geeft tips en strategieën aan ouders hoe zij hun dochter kunnen ‘empoweren’  tot sociale competentie.

VLINDER

Vlinder is de titel van het boek geschreven voor Mirjam Bruijstens. Vlinder is een meisje, enerzijds net als haar leeftijdgenootjes en anderzijds is ze een beetje anders: Vlinder heeft ADHD. Daarnaast is Vlinder creatief, slim, vrolijk en spontaan. Vlinder is uniek. De illustraties in dit boek zijn van Martine Verstraete.

Uitgeverij Pica

 

BEER OP DE WEG

Het prentenboek Beer op de weg van Chantal Meijerink-Jacobs, is een boek geschreven voor kinderen van 6 – 9 jaar, met als thema angst en (zelf)vertrouwen. Het boek is geschikt voor professionals in hulpverlening, leerkrachten, ouders en opvoeders.

ALS KINDEREN SOMS NIET DURVEN PRATEN

Boek van Max Güldner over selectief mutisme:

Selectief mutisme bij kinderen, als een kind soms niet praat.

Volgens uitgever Lannoo is dit het eerste Nederlandstalige boek over dit onderwerp, met helder taalgebruik en praktische tips voor ouders, hulpverleners en leerkrachten.

ISBN: 978 94 014 0036 7    Prijs € 17,99

 

VERDRIET IS DRIE SOKKEN

 

Een kleurrijk boek van Koos Meinderts, met gedichten en liedjes over liefde, verlangen, vriendschap, angst en dood. Met bijbehorende cd, waarop Harrie & Fay Lov Jekkers te horen zijn. Het boek kan een aanleiding zijn om met je kind over een bepaald onderwerp in gesprek te komen.

Tim en het wonder EMDR

‘Tim en het wonder EMDR’ is een informatief kinderboek om kinderen op de basisschool en hun ouders op de hoogte te brengen van wat EMDR is en hoe de therapie in zijn werk gaat. Dit boek kan in de therapie gelezen  of thuis met ouders ter voorbereiding van de EMDR-behandeling. Daarnaast biedt het boek een handvat om met kinderen in gesprek te gaan over psychische klachten en onverwerkte herinneringen. Aan ouders en kinderen wordt uitgelegd hoe zij onverwerkte herinneringen kunnen herkennen en wanneer het een goed idee is om hulp te vragen bij verwerking.
Voorafgaand aan ieder hoofdstuk wordt aanvullende informatie voor ouders gegeven.