integratieve therapie voor jongeren

Integratieve therapie voor Jongeren

De puberteit kan een moeilijke en onzekere tijd voor je zijn. Soms weet je zelf niet wat er aan de hand is.

Je voelt je onzeker, alleen en soms niet begrepen. Jij verandert en jij moet een nieuwe balans gaan vinden in je houding ten opzichte van je ouders en je omgeving. Diverse uitdagingen, zoals alcohol, drugs en seks kunnen je flink in verwarring brengen.

PRATEN MET EEN BUITENSTAANDER KAN HELPEN

Je kunt daardoor zicht krijgen op je eigen kwaliteiten en mogelijkheden. Deskundige begeleiding kan je helpen om op eigen kracht je problemen aan te pakken.  Zo kun je een eventueel negatief zelfbeeld, of bijvoorbeeld faalangst overwinnen en op een prettige manier opgroeien tot een zelfbewuste jongvolwassene.

HOE LANG EN HOE VAAK?

Je komt zo vaak als jij en je ouders het nodig vinden. Dit kan 5 keer zijn of nog vaker.
Dat bespreek ik met jou en met je ouders.
Per keer kom je maximaal een uur.

JE OUDERS, HOE GAAT DAT?

Meestal meld je vader of moeder jou aan. Als eerste zal ik met je ouders praten in een intakegesprek. In dit gesprek vertellen jouw ouders wat zij denken dat er aan de hand is. Uiteraard ga ik ook met jou in gesprek en kan jij mij zelf vertellen wat je anders wilt.

VERTROUWELIJK

Alles wat je bespreekt blijft  vertrouwelijk. Dat betekent dat de therapeut niets zonder jouw toestemming aan anderen vertelt zonder dat jij het weet. Ook niet aan je ouders. Als je 5 keer bij mij bent geweest heb ik weer een gesprek met je ouders. Ik zal dit eerst met jou doorpraten zodat ik alleen dat vertel wat jij wilt.

‘Alles wat je in die periode meemaakt, lijkt je leven te veranderen. de muziek die je dan hoort, je eerste liefde, je eerste gebroken hart. (….) Je beseft niet dat er nog genoeg liefdes en gebroken harten zullen volgen. Als je in de 20 bent, zoals ik nu, kun je dat wel zien. Maar niet op het moment in de puberteit, dan ontbreekt het perspectief.’

Lykke Li, zweedse songwriter 21 jaar  ( uit puberbrein binnenstebuiten)

‘Ja stom, ik had geld geleend van een vriend, omdat mijn kleedgeld voor die maand op was en ik die laarzen gewoon móest hebben. Maar ja, nu ben ik hem dus al maandenlang aan het afbetalen..”

Eva 15 jaar (uit puberbrein binnenstebuiten)